6 skvělých věcí, které nás nadchly v listopadu

Pošmourné podzimní období nebývá lehké a zvlášť ne toto. Nemá ale smysl na nic nadávat a utápět se ve špatné náladě. Kromě běhání a pobytu v přírodě nám ho zpříjemňují tyto věci, za které dáváme ruku do ohně:  

Na běhání ve tmě: Čelovka Fénix HM61R Amber

Hledání té správné čelovky je někdy pěkně těžké. Chceme od ní dlouhou výdrž, spousty světla, snadné ovládání a musí také perfektně sedět na hlavě. Dlouho jsem si na dlouhé běhy bral letitou HP 12, která perfektně sloužila, byla skvěle vyvážená. Jenže letos jsem objevil HM61 R Amber a bylo rozhodnuto: na dlouhé běhy bude tohle má hlavní čelovka. Je výrazně lehčí, má skvělou výdrž, příjemnou barvu světla a navíc se dá kromě hlavy nosit i na batohu nebo pomocí integrovaného magnetu přichytit na cokoli ocelového. Zkrátka to nejuniverzálnější, co se dá dnes pořídit.

Proti zimou vysušené kůži: Přírodní univerzální krém Weleda Skinfood

Protože jsme často venku a to v každém počasí, tak nás občas pěkně trápí pokožka i pleť. Obličej je z mrazu a větru podrážděný, suchý, tatam je Sonina hladká, opečovaná pleť. Ale co obličej! Také naše ruce jsou jako struhadlo. Často se nám stává, že když si je před během nenamažeme nebo si zapomeneme rukavice, tak jsou vysušené tak, že někdy na nich praská kůže a bolí to pak jako čert a špatně se to hojí. I Michal, i když natírání (jako každý chlap) moc rád nemá, tak v zimě si o tento krém vždy přímo říká. Krásně voní, má přírodní složení bez nebezpečných látek a vůbec není potřeba přemýšlet, co si jím natřete. Můžete všechno: obličej, ruce, tělo, suché paty a chodidla a dokonce jde dát i do suchých konečků vlasů. Prostě jeden krém, který můžete mít vždy u sebe a používat ho i jako první pomoc. Vy i celá rodina. Já mám ještě jeden tip, který je ale spíš pro ženy. Skinfood používám pravidelně jako pleťovou masku. Nanesu ho večer na očištěnou pleť v silné vrstvě. Krém se vstřebá a já ho nechám působit po celou noc místo nočního krému. Stejně to tak jde udělat i s rukama a nohama. Pro koho je krém příliš hutný, tak existuje i lehčí varianta Skinfood Light. Na ten taky nedáme dopustit, ale spíše v teplejších měsících roku, na zimu to chce extra porci výživy a regenerace.

Když nemůžeš do obchodu, testuj doma: Kobras RunLab

Obchody jsou zavřené, věci na běhání si můžete objednávat jen přes internet, ale skvělý ultraběžec a majitel sportovní speciálky Kobras RunLab – Radek Brunner to vyřešil po svém. Můžete si u něj objednat zapůjčení běžeckých bot na otestování a pak si v nich sami běhat podle libosti. A pak se na základě vlastní zkušenosti rozhodnout pro ty, které vám nejlépe sednou. Já se pustil do testu On Running Cloud X.

Když chcete vědět o zdravém životním stylu více: FitNut Akademie

Andy Pavelcovou, nebo-li Andy, můžete znát jako zakladatelku a cvičitelku velmi úspěšných programů online cvičení FitFab, ve kterých také účinkujeme. Andy má tah na branku, a vše, na co sáhne, má úspěch. Aby ne, je velmi šikovná, chytrá, milá a také velmi cílevědomá a jde si vždy za svým snem. Po úspěchu fitness programů nyní přišla se zajímavých vzdělávacím online programem pro všechny, které zajímá výživa a fitness: FitNut Akademie. Je rozdělená na dvě sekce: o výživě a o sportu. V každé najdete 28 videjí s přednáškami skvělých odborníků. Vybrat na studování si můžete každou sekci jednotlivě, ale i obojí. Máte půl roku na to vše zhlédnout a vzdělávat se, dokonce si vše můžete zapisovat do studijního sešitu, který je také součástí programu a který si jen vytisknete. My už pilně hltáme všechny informace a je jen na nás, kolik lekcí kdy zvládneme a jak rychle pojedeme dál. Na konci nás čeká závěrečný test ( je ale nepovinný), když ho dáme, budeme mít osvědčení o absolvování akademie. No musíme říct, že je to návykové, lekce hltáme jako diví. Zjistili jsme třeba, že sladidla, o kterých jsme si mysleli, jak nejsou zdravá, nejsou až taková pecka a jak je důležité správné dýchání, aby fungovaly orgány tak, jak mají. Máte třeba problémy se zažíváním? Dýchejte správně! No je toho tam mnohem, mnohem více, včetně cvičení a praktických ukázek.

Proti nervům a špatné náladě: Bachovy květové esence od Bio-Bachovek

Každý den není sluníčkový a i když to na sociálních sítích možná tak nevypadá, i na nás to občas padne a máme „blbou“ náladu. Není na tom nic špatného, ale zase nemá smysl se v tom nějak plácat. Skvěle nám na to fungují „Bachovky“. Kdo o nich ještě nic neslyšel, jedná se o výtažky z květů rostlin a stromů, které dokáží dát psychiku do harmonie. Už jsme před časem psali, že před závody používáme na zklidnění nervů esenci Zkouška/ závody, teď nám pomáhají Urgency nebo-li První pomoc a esence Stres. Jedná se o kapky, které se používají vnitřně – 4x denně se kapou 4 kapky pod jazyk nebo se užívají i častěji – v případě potřeby. Fakt fungují, z napjatých nervů brzy ucítíte úlevu a zklidnění. Není to sice pro nás žádná novinka – Bachovky používáme už více než 7 let, ale teď jsou fakt potřeba a skvěle pomáhají. Dají se objednat na internetu nebo v každé lékárně.

Konečně nenudící vánoční balíčky: „kettlebell“ a „kabelka“od Nutrendu

Zajímá vás, co to držíme každý v ruce na úvodní fotce tohoto článku? Jsou to vánoční balíčky od Nutrendu. Právě takový originální dárek můžete dát svým blízkým. Nutrend si na letošní Vánoce připravil hned několik dárků, které můžete nadělit klidně i sobě. Vyberete si z předpřipravených (které obsahují např. proteinové kaše, palačinky, proteinové drinky, magnéziové přípravky, tyčinky a další) nebo do zvolené krabičky doplníte obsah dle libosti s tím, co vám nejvíce vyhovuje. Konečně stylový dárek, který nebude nudný a který udělá radost každému sportovci nebo sportovkyni.

Článek vzniknul ve spolupráci s uvedenými značkami. 

Leave a Reply