Pět tipů na dárky pro náruživé běžce

Přiznám se, že nesnáším vybírání dárků. Pokaždé těžce přemýšlím, čím koho obdarovat. Proto se pokusím výběr usnadnit alespoň vám.

Na nekonečné sledování aktivit: Sportovní hodinky Garmin Instinct Solar

Sportovní hodinky – to je stálice mezi vánočními dárky. Letos jsem dlouho testoval Garmin Instinct Solar a tento sporttester mě doslova uhranul. Hodinky si na nic nehrají, jsou zkrátka na sport a do přírody. I když znám jejich hrdé majitele, kteří je berou i do práce a z ruky je nesundají celý den, nedivím se jim. Mají totiž jednu úžasnou vlastnost –  jsou nezničitelné a to doslova. Jednak mechanicky díky speciálnímu polymeru, který odolá extrémním podmínkám – náraz do skály je pro ně pošimrání, ale také díky neuvěřitelné výdrži. Solar totiž znamená, že se solárně nabíjejí a plocha solárního panelu je taková, že za slunečného dne se dobijí o více než 10%. Jsou také extrémně úsporné a tahle kombinace zaručuje, že je téměř nebudete muset nabíjet. Osobně jsem si ověřil, že v expedičním režimu jsou na horách nevybitelné a v režimu hodinek včetně připojení k mobilu s notifikacemi se také nedají vybít ani při běžném nošení po městě, pokud budete vždy aspoň nějakou hodinu na sluníčku. Podívat se na ně můžete do runlab.cz

Pro bezpečný poslech: sluchátka Aftershokz Aeropex

Naše srdcovka. Sluchátka, která vám nezacpou uši, ale slyšíte díky nim vše, co se kolem šustne a zároveň také hudbu nebo telefonní hovor. Letos jsme testovali sice levnější model OpenMove, ale pro opravdu náruživé běžce na ultra vzdálenosti jsou Aeropexy jasná volba. Jsou lehčí a na hlavě dosedají přece jenom o něco jemněji. Díku kódu running2 je navíc získáte na eshopu shopkings.cz kterékoliv Aftershokzy s 20% slevou.

Na traily i na přeběhy: Boty Columbia Montrail FKT Atempt

Boty, bez těch běžec nemůže být. Pokud trénujete, rozhodně se podívejte po columbia Montrail FKT. Letošní novinka je jako stvořená pro závody do půlmaratonu a na rychlé lesní tréninky. Lehká agilní bota dává perfektní odezvu z terénu. Na noze sedí jako bačkůrka a pokud jde o terén, jde o naprostou univerzálku. Zvládne přeběh po asfaltu, že skoro nepoznáte, že to není silnička a v terénu narazí na své limity až v opravdu těžkých podmínkách.

Proti vybití mobilu: SandbergPowerBank 5000 Wireless

Na dlouhých bězích je telefon povinnou výbavou a k čemu je vám telefon, pokud je vybitý? Proto je dobré s sebou nosit zálohu. Mě zaujala minimalistický nabíječka SandbergPowerBank 5000 Wireless. Její hlavní výhoda je Qi nabijení a přísavky na mobil. Nikde se vám tak nepletou kabely. Telefon je pevně spojený s nabíječkou a zaručeně se za celý den nevybije. Pokud běháte vícedenní závody, nezoufejte, v nabídce je i 10 000 mAh model. Koupi je můžete na shopkings.cz. Při zadání kódu  SANDBERG navíc s krásnou 15% slevou.

Pro oči v bezpečí: Fotochromatické brýle R2 Crown

Zamiloval jsem si tento model v zeleno-modré barevné kombinaci. Lehoučké brýle z téměř nezničitelného materiálu se skly, které reagují na intenzitu světla. Nasadím si je o půlnoci na startu úplně čiré, když se pak rozední a já běžím po hřebeni, jsou téměř černé, a pokud vběhnu do hustého lesa, zase se zjasní. Tohle mě zkrátka nepřestává bavit. Navíc v téhle barevné kombinaci jsou naprosto nepřehlédnutelné. No a vychytávka navíc – pokud nosíte dioptrické brýle, tak existuje vsádka, která do brýlí zapadne a na ní máte vybroušená svá dioptrická skla. Pokud chcete poradit, kde vám tuhle vsádku udělají tak můžu z vlastní zkušenosti doporučit v Berouně v optice Look, nebo v Jesenici v Miaoptik.

Leave a Reply