Running2 běžecký recept: Fermentovaná špaldová kaše s houbami

Jedná se o skvělou snídani pro ty, kteří mají rádi kaše, avšak nemají neustále chuť na ty sladké. Kvašení a hlíva ústřičná jsou prospěšné pro správné zažívání, protože pozitivně ovlivňují střevní mikroflóru. 

Budete potřebovat: 

200 g špaldových vloček (jemné)

150-200 g – čerstvé hlívy ústřičné

1 stroužek česneku

1 lžíce bio sójové omáčky

1 lžíce umeocta

1 čerstvá paprika

Mini rajčátka – dle chuti

1/2 balení bio tempehu

Postup: 

1 díl špaldových vloček zalijte 3 díly vody. Uzavřete nádobu a nechejte v pokojové teplotě „kvasit“ 48 hodin. Na povrchu vody se začnou dělat malé bublinky a směs začne „ kváskovitě“ cítit.

Na oleji nechejte zezlátnout česnek, přidejte nakrájené houby a nechejte je také zezlátnout, přidejte fermentovanou směs s vločkami ( i s vodou) , 1 lžíci sójovky a 1 lžíce ume octa a vařte do zhoustnutí a pak ještě asi 2 minuty.

Podávejte s ogrilovanými půlkami paprik na pánvi, osmaženými plátky tempehu a cherry rajčátky.

Tento recept jsme vytvořili v rámci naší spolupráce Zdravý svět pro Globus Česko.

Leave a Reply