Jedná se o skvělou snídani pro ty, kteří mají rádi kaše, avšak nemají neustále chuť na ty sladké. Kvašení a hlíva ústřičná jsou prospěšné pro správné zažívání, protože pozitivně ovlivňují střevní mikroflóru.
Budete potřebovat:
200 g špaldových vloček (jemné)
150-200 g – čerstvé hlívy ústřičné
1 stroužek česneku
1 lžíce bio sójové omáčky
1 lžíce umeocta
1 čerstvá paprika
Mini rajčátka – dle chuti
1/2 balení bio tempehu
Postup:
1 díl špaldových vloček zalijte 3 díly vody. Uzavřete nádobu a nechejte v pokojové teplotě „kvasit“ 48 hodin. Na povrchu vody se začnou dělat malé bublinky a směs začne „ kváskovitě“ cítit.
Na oleji nechejte zezlátnout česnek, přidejte nakrájené houby a nechejte je také zezlátnout, přidejte fermentovanou směs s vločkami ( i s vodou) , 1 lžíci sójovky a 1 lžíce ume octa a vařte do zhoustnutí a pak ještě asi 2 minuty.
Podávejte s ogrilovanými půlkami paprik na pánvi, osmaženými plátky tempehu a cherry rajčátky.
Tento recept jsme vytvořili v rámci naší spolupráce Zdravý svět pro Globus Česko.