A je tady, jedno z našich dalších oblíbených jídel! Hodí se jako zdravá večeře po běhu nebo i jako lehký oběd. Je snadný, zdravý a tak dobrý!
Ingredience:
2 velká rajčata
½ salátové okurky
1 malá cibulka
1 oranžová nebo žlutá paprika
Snítka čerstvé hladkolisté petržele
Pár lístků čerstvé máty
Pepř
Citrón
Avokádový olej
100 g rozinek
Sůl
250 g celozrnný kuskus
TOFU nugety
Postup:
Veškerou zeleninu nakrájejte velice nadrobno (cca na 3 mm kousky) nebo nahrubo nasekejte v robotu ( musí to být kousky, ne pyré!!!!). Osolte a nechejte pár minut, ať zelenina pustí šťávu. Přidejte tři lžíce avokádového (nebo jiného kvalitního oleje) oleje, šťávu z jednoho citrónu, čerstvý pepř. K této směsi vsypejte suchý kuskus. Pořádně promíchejte, přidejte nasekané bylinky, rozinky. Pak vše v misce „utlačte“ tak, aby byl povrch směsi zarovnaný a nechejte, aby se kuskus dobře nasákl šťávou ze zeleniny. Nechejte odpočívat tak dvě hodiny, ale vždy co půl hodiny „prokypřete“ a znovu utlačte do mísy. Po 2 hodinách je salát hotový. Fígl je v tom, že se kuskus nevaří, jen se „nabobtná“ šťávou ze zeleniny.
Tofu nugety pomažte olejem a každou stranu opečte asi 1 min. na grilovací pánvi.
Recept jsme vytvořili v rámci naší spolupráce Zdravý svět pro Globus Česko.