Running2 běžecký recept: Kuskusový salát Tabouleh s tofu

A je tady, jedno z našich dalších oblíbených jídel! Hodí se jako zdravá večeře po běhu nebo i jako lehký oběd. Je snadný, zdravý a tak dobrý! 

Ingredience: 

2 velká rajčata

½ salátové okurky

1 malá cibulka

1 oranžová nebo žlutá paprika

Snítka čerstvé hladkolisté petržele

Pár lístků čerstvé máty

Pepř

Citrón

Avokádový olej

100 g rozinek

Sůl

250 g celozrnný kuskus

TOFU nugety

Postup:

Veškerou zeleninu nakrájejte velice nadrobno (cca na 3 mm kousky) nebo nahrubo nasekejte v robotu ( musí to být kousky, ne pyré!!!!). Osolte a nechejte pár minut, ať zelenina pustí šťávu. Přidejte tři lžíce avokádového (nebo jiného kvalitního oleje) oleje, šťávu z jednoho citrónu, čerstvý pepř. K této směsi vsypejte suchý kuskus. Pořádně promíchejte, přidejte nasekané bylinky, rozinky. Pak vše v misce „utlačte“ tak, aby byl povrch směsi zarovnaný a nechejte, aby se kuskus dobře nasákl šťávou ze zeleniny. Nechejte odpočívat tak dvě hodiny, ale vždy co půl hodiny „prokypřete“ a znovu utlačte do mísy. Po 2 hodinách je salát hotový. Fígl je v tom, že se kuskus nevaří, jen se „nabobtná“ šťávou ze zeleniny.

Tofu nugety pomažte olejem a každou stranu opečte asi 1 min. na grilovací pánvi.

Recept jsme vytvořili v rámci naší spolupráce  Zdravý svět pro Globus Česko. 

Leave a Reply