5 věcí (nejen na běhání), které jsme si zamilovali v srpnu

Stále testujeme a zkoušíme ty nejlepší věci, které nám zpříjemní běhání, ale také cestování a naše zdraví. Tady jsme vybrali ty největší pecky, za které dáváme ruce do ohně! 

Sporttestr pro ultra běhy Garmin Enduro 2

Letos se u Garminu vytáhli, v krátkém sledu přichází jedna novinka za druhou a ta poslední je jedním slovem našlapaná. Poté, co vyvinuli Fenix7 S/X si řekli – tak a co nám v té nabídce ještě chybí? No jasně hodiny pro extrémní ultra! Vzali Fenix 7X v nejvyšší verzi, a ještě je trošičku vytunili, přidali větší baterii – až 110 hodin s GPS, a to bez posílení solárním dobíjením. Za slunného dne se doba prodlouží až na neuvěřitelných 150 hodin, přidali 2x silnější svítilnu, ale naprosto nic, na rozdíl od první verze Enduro, nevynechali. Vznikly tak hodinky pro opravdu extrémní podmínky: FKT, ultra běhy, přechody hor – přesně pro tyhle účely jsou jako stvořené.

Pokud vás zajímají tipy a triky s novinkami od Garminu, tak se těšte na nový článek v nejbližší době.

Trailovky New Balance Hierro V7

Běhání přírodě je naše. I když teď trénujeme na silniční maraton, přírody a kopců se nikdy nevzdáme. Každou středu máme i výběhy v terénu v Krčském lese. Když nám dorazila novinka od New Balance – Hierro v7, byli jsme velmi zvědaví, co všechno dokáže.

Pár minut nám trvalo rozhodování, jestli je fakt hned vzít na sebe a ušpinit, jsou totiž opravdu krásné. Ale co, boty do terénu jsou stejně nejhezčí zaprášené a od bláta. Obuli jsme je a přitom nás zaujala prodloužená pata. Ta by měla pomoct hlavně v sebězích, boty tak vypadají hodně futuristicky a přitom elegantně.

První kroky ukázaly, že použitá podešev Vibram Megagrip byla trefou do černého. Boty prostě drží na každém terénu. Pěna Fresh Foam je osvědčená technologie tlumení, boty jsou díky ní přijemné jak při pomalejších bězích, tak dostatečně rychlé v zátěži, a i reakce v těžším terénu a při změnách směru je naprosto perfektní. Boty patří k dnes velmi oblíbené skupině „obuj a vyběhni“. Je jedno, jestli musíte běžet několik kilometrů po asfaltu, pustit se do traverzu v sypkém štěrku nebo běžet po kamenech – všechno zvládají s přehledem. Snad jen hluboké bahno pro ně může být limitem, ale to jsme v podmínkách letošního léta neměli možnost ještě otestovat.

Chytrá chladící taška 2v1 Alfi

Jsme stále na cestách, a tak s sebou vozíme jídlo. Na benzínkách se prostě moc najíst nedá, pokud tedy nechcete jen fast food nebo oschlou či gumovou bagetu bez chuti. Proto s sebou vozíme chladící tašku, která je 2 v 1. Chladící část je vložená do druhé, která může sloužit jako nákupní. Vozíme v ní rádi kokosové jogurty, kokofíry, kimchi, sýry, zeleninu i pití. Skvěle drží teplotu (nutno ale přidat chladící vložky) a je to skvělá věc i na pláž. Vnitřek je omyvatelný, dobře se nosí a toto léto je to náš stálý společník. Lze ji sehnat na termoo.cz

Kokosová probiotika pro lepší trávení

Když jsme před mnoha měsíci okusili fermentované výrobky z mladého kokosu od české značky Wild&Coco, hned jsme si je oblíbili. Ony nejenom, že fakt výborně chutnají, tak jsou hodně zdravé. Obsahují totiž prospěšné bakterie pro střeva a zdravé střevo ovlivňuje všechno – naši náladu, kondici, zdraví. Skvělou svačinkou je Cocofir – tedy alternativa kefíru, který pomáhá zlepšovat trávení a působí na celkovou energii. I když existuje v ochucených alternativách (ty má rád Míša), nejvíce ale vždy saháme po neochucené a velké variantě. Krásně tu vynikne přírodní kokosová chuť a stačí si jen dát malou “štamprličku“ jednou denně. Velké balení vydrží v lednici i po otevření několik dní. Chuť je specifická a pokud s tímto fermentovaným Cocofirem začínáte, zkuste nejprve menší balení. Skvělá jsou i probiotika Superhuman v kapslích (doplněk stravy), jsou velmi silná, a tak jsou vhodná třeba když máte problémy se zažíváním na cestách nebo mně teď hodně zklidnily trávení po střevní chřipce. Pozor ale, aby prospěšné bakterie fungovaly a zachovaly si svou kvalitu a byly „živé“, musí být v ledničce a není vhodné je zapíjet teplými nápoji. Nejlepší jsou ráno na lačno. Vše lze sehnat wildandcoco.com.

Modibodi plavky, které zachrání léto

Tyto bikiny Modibodi vypadají na první pohled jako klasické, mají moc hezký design a jsou slušivé. Jsou to vlastně mix and match, mají různé střihy podprsenek (oboustranných) a také kalhotek. Jenže ony to nejsou jen tak obyčejné plavky. Kalhotky mají v sobě speciální vrstvu a jsou určené pro dny, které zrovna ženy nemilují, zvlášť v létě. Když jsem je uviděla poprvé, byla jsem úplně nadšená. Toto chytré a komfortní řešení mi přišlo super ve dnech, kdy víte, že má přijít perioda a nevíte přesně kdy. Nemusíte se tak u vody nervovat, že se stane nějaká nehoda. Plavky jsem samozřejmě chtěla otestovat, zda opravdu fungují, ale neměla jsem na to odvahu nikde jinde než v moři, kde je čistá voda a kde na pláži nikdo nebyl. A opravdu, ono to fungovalo! No ale upřímně, raději stejně nosím kalíšek. Avšak tak moc se mi líbí jejich střih a design, že je v létě nosím pořád, i mimo dny před periodou. Je to skvělá věc a zase nám ženám umožní cítit se lépe a komfortněji. Za mne naprostá jednička a značku Modibodi miluji i na běžné nošení. Další krásné kousky a také spodní prádlo najdete na modibodi.cz.

Leave a Reply