5 našich super tipů, o kterých teď nutně musíte vědět!

Neustále testujeme nejnovější běžecké vychytávky, hledáme zajímavá (nejenom) běžecká místa a také zajímavé akce. Co nás zaujalo tentokrát a vám by nemělo uniknout?

Proti ženským „nehodám“: Chytré legíny Puma & Modibodi, maluna.cz

Červená je odjakživa mojí nejoblíbenější barvou. Má energii a v kombinaci s vínovou a zajímavým střihem to je prostě pecka. A tyhle fantastické legíny od Modibodi, které značka vytvořila v kooperaci s naší oblíbenou Pumou, jsou určené speciálně pro sport. Jenže tyhle nejsou jen „obyčejné“ – zyto toho umí hodně a hlavně chrání nejen naše nervy. Jsou totiž díky speciální vnitřní skvělou ochranou při menstruaci a inkontinenci. Jsou to témata, o kterých se moc nemluví, ale mít při běhu nervy, že když „to“ dostanete, tak to půjde vidět nebo že když moc rychle běžíte, tak se stane „nehoda“ a všichni to uvidí…. A nejen to. Někdo má tak silnou menstruaci a tak se bojí, aby to neproteklo nebo jiné ženy zase řeší inkontinenci třeba po porodu. No a tady tyto obavy není potřeba mít, protože legíny ochrání v každé situaci. Navíc jsou fakt krásné a slušivé a já v nich běhám pořád i když ochranu zrovna nepotřebuji. Jen pozor – mají ¾ délku, takže teď v chladu doporučuji kombinovat s delšími ponožkami, aby se nenachladily achilovky.

Místo pro relaxaci, romantiku a běhání: zámek The Old Yard Rychvald, old-yard.com

Už několik let, pokaždé, když jsme jeli do Orlové k Míšovým rodičům, tak jsme pozorovali zámek v Rychvaldě a jeho rekonstrukci. Z téměř ruiny se během několika let začínal stávat zámek jako z pohádky a nás zajímalo, jaké to tam, na severu Moravy, jen co by kamenem dohodil do Ostravy nebo Orlové je. Pohádková vrata, strmé dřevěné schody a jsme v našem stylovém pokoji s výhledem na nádvoří. K tomu nádherná koupena, no místo jako stvořené pro romantický víkend ve dvou. Hned jsme se pak jali prozkoumat chodby i okolí zámku – nádherný byl altánek, ale u zahrada a také koutek s jezírkem. Krásné tu prý jsou vánoční akce, ale toto místo je po celý rok jako stvořené také pro oslavy, svatby a večírky. A běhat se dá v okolí také krásně – my se vydali směrem k Michálkovicím a moc se nám líbily originální hroudy ( asi ještě pozůstatky z těžby) v lese. Naplánovat se tu také dají výlety třeba do ostravské ZOO, do Beskyd, na Štramberk nebo třeba krásné jsou nedaleké Hukvaldy. Moc nám tu chutnaly i skvělé snídaně. Takže pokud budete mít cestu na sever Moravy, určitě doporučujeme tu aspoň jednu noc přenocovat.

Pro silné kosti a imunitu: Tekutý vitamín D3 od Ovonex.cz

Jelikož je nyní ještě sluníčka pomálu a díky němu se v těle vytváří tak důležitý vitamín D3, tak je fakt velká potřeba ho teď doplňovat. Chceme mít přece silné kosti i imunitu, chceme, aby nám fungovaly dobře svaly a aby zuby byly zdravé, že? Nám se osvědčily vodou ředitelné kapky D3 Active Synergy od Ovonexu, které jsou doplňkem stravy s aktivní formou vitamínu D3, který tu není sám, ale „pracuje společně ještě s vitamíny B5 a K2-MK7. Nedostatek D3 vede nejenom k únavě, ale k narušené mineralizaci kostí ( tak to nejen jako sportovci fakt nechceme). Bez něho není také silná ani imunita a ovlivňuje okolo 200 různých  chemických procesů v organismu. Tyto kapky se skvěle dávkují – kapeme je do jakéhokoliv nápoje a líbí se nám, že jsou bez konzervantů, lepku, laktózy, alkoholu, barviv a umělých dochucovadel. Prostě tělo tuto přírodní, tekutou formu dobře vstřebá. Ocení je i ten, kdo je vegan. Lahvička je také praktická i na cesty, a díky pipetě se vitamín dobře dávkuje. Pokud byste chtěli vyzkoušet, tak když na eshopu Ovonex.cz zadáte kód Running2 získáte slevu 10%. Pozor, ale platí jen do 20.března 2023!

Závody Slovensku, které si nesmíte nechat ujít: Bratislava Marathon 2023, bratislavamarathon.sk

V loňském roce jsme běželi tři úžasné maratony za tři měsíce: Londýn, Valencii a Pisu. Hned na tom prvním jsme se seznámili s pořadateli ČSOB Bratislava marathonu. S touhle úžasnou dvojkou Jožkem a Peťkou jsme strávili několik parádních dní a domluvili se, že do Bratislavy dorazíme budeme tohoto závodu také ambasadory. Proto se teď intenzivně přepravujeme na další krásný maraton u Dunaje. Nabíráme rychlost a věříme, že se tam potkáme i s vámi. Protože jiný závod, který by byl zároveň kvalifikací na AbbottWMM Wanda Age Group World Championships blíže nenajdete. Výhodou navíc je, že pokud v půlce uznáte, že je maraton nad vaše síly, tak ho můžete pořád dokončit jako půlmaraton. A k tomu si to tu užije u celá rodina, protože jsou tu i kratší závody, závody pro děti a je tu i skvělý doprovodný program. Takže – zapište si víkend od 1.4. a do 2.4 a 2. dubna se na vás těšíme na startu!

Super běhání s námi u Lipna: První Running2 x Puma běžecký kemp

Ačkoliv budou v dubnu už první velké závody za námi, stále bude sezóna na svém úplném začátku a kdy tedy jindy vyrazit na běžecký kemp? My jsme spolu se značkou Puma a trenérem Davidem Bokůvkou ze StatusFit připravili běžecký kemp u Lipna v termínu 21.-23. dubna 2023, v krásném místě uprostřed Šumavy u Lipna. Čeká vás program pro omezenou skupinku běžců, takže ho budeme schopni přizpůsobit výkonnosti a potřebám každého účastníka. Dozvíte se hodně o technice, regeneraci a stravování, ale budete si moct otestovat také úžasné běžecké boty Puma. Pokud máte zájem napište na sona@running2.cz a staňte se součástí super party.  Ale pozor, místa se už pěkně plní, tak ať zbydou také na vás!

Článek vznikl ve spolupráci s uvedenými značkami. 

 

Leave a Reply