Moje tipy kosmetické redaktorky, jak (nejen u běhu) vypadat nádherně

Pracovat s kosmetikou, testovat ji a psát o ní mě baví. Za ta léta, co dělám beauty redaktorku, mi rukama mi prošly stovky, ne-li tisíce produktů, a proto jsem na ni náročná. Jaká kosmetika a přípravky na krásu obstály v mém neúprosném testu a bez kterých se teď neobejdu? Tady jsou ty nej! 

Na vysušenou kůži po zimě: tělová péče Weleda Skin Food

Být celou zimu nabalená od hlavy k patě a stále se při běhu potit, do toho mrazy, vítr, chladné počasí a pak zase pobyt v místnostech, kde se topí a je suchý vzduch – tak to není nic dobrého pro kůži, která se vysušuje. Takže ta moje je pokaždé na jaře je jako smirkový papír  – suchá, citlivá, svědí a mám ji citlivou. Jasně, že tělové mléko, krém nebo olej uleví, ale ty běžné jen na chvilku. Pak je to zase dokola. Když však přišla značka přírodní kosmetiky Weleda na trh s tělovým máslem Skin Food, který navazoval na jejich legendární univerzální výživný krém Skin Food, byla jsem naprosto paf. Tělový krém – tedy přesněji máslo, má našlehanou, velmi výživnou texturu, která se ale skvěle roztírá a na pokožce hned „taje“. Nádherně svěže voní po citrusech a jakmile máslo rozetřete, pokožka ihned pocití úlevu a ze suché se stává hladká a vyživená. Je to díky vysokému obsahu organického bambuckého a kakaového másla a k tomu zde pracují i přírodní výtažky z violky a zklidňujícího a hojivého měsíčku a heřmánku. Prostě SOS pomoc, kdykoliv to kůže potřebuje. Pro koho je tato textura příliš výživná, nebo na každý den, tak tu je i příjemné tělové Skin Food mléko, které mám také ráda. Rychle se vstřebává a můžete se i hned oblékat..


Pro lesklé a hezky vypadající vlasy i ve vlhku : Super Skinny Sérum od Paul Mitchell

Moje vlasy nejsou nic moc. Na rozdíl od mojí mamky a ségry, které se pyšní nádhernými, dlouhými a hustými kšticemi, mi to prostě do vínku nebylo dáno. Moje jsou jemné, řídké a zvláštně se kroutí, ale absolutně jak se jim chce. Největší peklo začíná, když prší a je vlhko. To pak začnou krepatět a jsou rozlítané do všech stran. Moje kadeřnice Linda mi proto poradila speciální Super Skinny Sérum, které se nanáší po umytí vlasů. Jedno stlačení pumpičky do konců a do délek bohatě stačí. Je totiž velmi koncentrované, bohaté a jakoby olejové. Krásně vlasy uhladí, dodá jim lesk, ale nezatíží je a chrání je před vlhkostí a zkracuje dobu sušení vlasů. Ráda ho používám i mezi mytí na konečky vlasů, protože pak vypadají zdravěji a nejsou tak rozlítané a roztřepené.


Pro zářivou, chráněnou pleť a místo make-upu : organický BB krém Whamisa

Od té doby, co běhám a jsem často venku, tak moc make-up nenosím. Je to přitom skvělá věc, která opticky dokáže s pletí divy. Jenže já tady mám ještě praktičtějšího pomocníka – speciální BB krém, který je tak koncentrovaný, že malé množství krásně sjednotí a rozzáří pleť, zakryje nedokonalosti a ještě díky SPF 50 chrání pleť před škodlivým slunečním zářením, které má za následek předčasné stárnutí pleti. Je od korejské přírodní značky Whamisa – tu mám moc ráda, protože fakt funguje a má i super složení, které nezatěžuje pleť, navíc Korejci jsou světová špička v kosmetice a jak první vždy i udávají i trendy. Tento BB krém se prodává ve dvou formách – jako tekutý v lahvičce a jako kompaktní v „pudřence“ – kde je součástí i houbička, kterou se nanáší na pleť. Já mám ráda oba – více vydrží ten v lahvičce, ale kompaktní je skvělý do kabelky, na cesty a já ho ráda používám i místo korektoru pod oči – skvěle zakryje tmavé kruhy pod očima. No a jak drží při běhání a pocení? Skvěle – drží, nestéká, nedělá fleky a také nezatěžuje pleť, ta i přes něj může skvěle „dýchat“ a to při sportování, protože je jemný a má přírodní složení. A moje doporučení? Oba přípravky jsou koncentrované a hodně kryjí, proto jich stačí jen opravdu malé množství. Po nanesení je pak pleť bezchybná, svěží a zářivá. Obojí se dá sehnat na puredistrict.cz a vybírat se dá z několika odstínů. Mně sedí odstín 20 Sand Biege.


Na výživu pleti, vlasů a nehtů zevnitř: Juvenil Beauty ( doplněk stravy)

Víte, co je to nutrikosmetika? Já v ní „jedu“ už docela dlouho. Dobře vím, že jen používat „zvenku“ kosmetiku nestačí a že důležité pro hezký a mladě vypadající vzhled je také to, co se jí dá zevnitř. Proto jsou tady speciální doplňky stravy, které díky speciálnímu složení dokážou při pravidelném užívání zevnitř působit na vzhled pleti, kůže, vlasů a nehtů. A přesně na to je určená novinka od Juvenilu – Beauty. My od Juvenilu dlouhodobě bereme klasický Juvenil  – na podporu imunity a pak Booster, který dokáže rychle dodat energii. Více si o tom můžete přečíst zde. No a nyní je na trhu novinka s obsahem rybího (mořského) kolagenu, kyselinu hyaluronové, vitamínů C, E, biotinu, zinku, mědi, selenu a s komplexem Juvenil. Tento „koktejl“ působí na vzhled kůže, na pevnost nehtů, na hezčí vlasy a také na celkovou vitalitu. Denně se bere 6 tobolek, nejlépe před spaním, kdy se tyto látky nejlépe vstřebají a také dobře působí. Já ho užívám už měsíc a půl. Aby byl vidět a cítit nějaký výsledek, tak u nutrikosmetiky se její účinky projeví tak po 2-3 měsících pravidelného užívání. Já zatím cítím, že mám hladší a pevnější pleť a také mi méně „loupou“ klouby, protože kolagen a hyaluron působí i na ně. S vlasy a nehty dám vědět později, na to ještě krátká doba. A můj tip? Šest tobolek je někdy náročné spolknout, proto si jejich obsah vysypu do pití a rychle brčkem vypiju. Je to snadné a účinné a díky brčku necítím typickou rybí chuť (obsahuje rybí kolagen) přípravku – proto kdo zvládne tobolky, je lepší brát je. Balení obsahuje 180 tobolek, vydrží tedy na cca měsíc. A jak nezapomínat Juvenil Beauty pravidelně jíst? Dát si ho do kosmetické skřínky třeba ke kartáčku a po večerním čistění zubů si ho vždycky dát. No a pokud si Juvenil Beauty taky chcete vyzkoušet, tak můžete využít náš exkluzivní kód na slevu -15 % Running15, který je platný pouze do 7. května 2023 na webu juvenil.cz a platí i na veškeré Juvenil produkty ( sleva se nevztahuje jen na akční balíčky).

Se značkami uvedenými ve článku dlouhodobě spolupracujeme a pravidelně je používáme. 

Leave a Reply