Otestovali jsme: Běžecká kolekce Kari Traa – stylově nejen do horka

I při běhání ráda vypadám hezky. Avšak při výběru běžeckého oblečení jsem náročná: musí být nejenom stylové, ale také pohodlné a funkční. Proto jsem celé léto testovala soupravu od úžasné norské značky Kari Traa, kterou mám moc ráda. Jak jejich běžecké oblečení obstálo? 

Vždy jsem spíše značku Kari Traa vnímala jako velmi zajímavé funkční oblečení na lyže a do hor. Jejich typické (norské) vzory miluji a když každoročně jezdíme do Mnichova na největší sportovní veletrh na světě – ISPO, vždycky se do jejich expozice moc těším.

Jenže Kari Traa, která nese jméno po své zakladatelce, bývalé olympijské vítězce v akrobatickém lyžování – to je také stylová móda, které však myslí i na běžkyně. Vybrala jsem si soupravu – běžecké tričko a kraťasy z kolekce Sigrun. Líbila se mi originální kombinace petrolejově modré, s tmavě modrou a červenou. Nejvíce mne zaujaly šortky – jsou ze dvou vrstev. Jako první vrstva jsou velmi prodyšné, perforované legíny. Nikde nestahují a ve velkých vedrech výborně odváděly pot. Na nich je druhá vrstva – kraťasy ze speciálního „šusťáku“. Tady jsem se bála, že bude bude jako igelit. Ale ne. Šortky mají místo kapes díry, takže jde do nich vzduch a líbilo se mi, že když byl vítr, tak neprofoukly. Výrobce uvádí, že chrání i před vodou, ale v dešti jsem v nic neběhala. U šortek mám ráda kapsičku – na kapesník nebo na mobil. Tady žádná není a tak mi chyběla.

Avšak vyřešila jsem to jinak – přesně pro tyto případy udělala Kari Traa moc hezkou ledvinku Lise. Je v barvách kolekce a prostě k tomu sedí. Má jednu kapsu, do které se vejde mobil, kapesník i klíče. Při běhu hezky sedí a nevadí mi. Výrobce uvádí, že má reflexní tečky. Musím však říct, že ty spíše světlo jen odrážejí,  bývám zvyklá na výraznější reflexní úpravu.

Tričko je přiléhavé. Pokud nemáte rádi úplně upnuté věci na tělo, doporučuji sáhnout po větší velikosti. I v obrovských vedrech výborně odvádělo pot a líbilo se mi, že pod pažemi mělo panely z perforovaného materiálu – jedná se o speciální strečový Dri-ReleaseWool, který kombinuje syntetiku a vlnu. Vlna je tam proto, že když jste zpocení a mokří a chvilku stojíte, tak se nestane, že by vás materiál chladil. To se mi fakt moc líbilo.

Vyzkoušela jsem také běžeckou bundu Sigrun. Moje první bílá běžecká bunda, ale parádní! Přední část je z  neprofoukavého ekologického materiálu, který má chránit proti vodě a odpuzovat ji. Přiznám se, že bílou bundu jsem fakt neměla odvahu do deště vzít, přece jenom, bílá je fakt choulostivá a to zvlášť ve městě nebo v lese. Zadní strana je prodyšná, perforovaná a fakt výborně odvádí pot. Líbily se mi i kapsy na zip a výrazné reflexní prvky po celém zipu a na rukávech, možná bych něco dala i na záda.

A moje resumé?

Kari Traa je nejenom stylové oblečení, ale také vysoce funkční a příjemné. Budete v něm vypadat i cítit se krásně. Kraťasům dávám jedna mínus – mínus za kapsy – to jsem ale vyřešila ledvinkou. Tričko má za jedna a bundička dostane jedničku s hvězdičkou za vzhled, jedna za funkčnost, ale trojku za praktičnost. Díky bílé jsem se o ni dost bála, takže bych spíš volila nějaké jiné barevné varianty. A kde koupit? Třeba na webu norskamoda.cz, mají tam teď úžasné slevy!

Leave a Reply