5 věcí, jak si otestovat vztah s běžcem

Řekneme si to na rovinu – běžci jsou prostě „jiný živočišný druh“. Život s námi není lehký, to víme. A my dva to víme obzvlášť. Jak jsme se testovali my?

Vyrazte na trailový výlet

Michal: Jen pár dní po tom, co jsme spolu se Soničkou začali chodit, jsem navrhl, co takhle si udělat pěkný běžecký výlet? Odpověděla že proč ne, že by chtěla do Svatého Jána pod Skalou, že tam to má moc ráda. A tak jsem naplánoval přibližně pětadvacetikilometrovou trasu ze Svatého Jána do Karlštejna a přes Ameriky zpět. O vzdálenosti věděla a souhlasila s ní, ale bylo to poprvé, kdy běžela skutečný trail. Kopce nahoru a dolů, technický terén a samozřejmě překrásná příroda. Když jsme běželi, vyslechl jsem si tenkrát na svou adresu taková slova, která se nedají reprodukovat. S kopci se totiž pořádně trápila a prala. Jenže pak, po doběhu, se zeptala: „Tak co kam půjdeme příště?“ To pro nás byla jedna z nejdůležitějších částí vztahu a teď kopce naopak oba vyhledáváme.

Ukažte partnerovi nehty na nohách

Soňa: Když jsem začala běhat, musela jsem se smířit s tím, že moje nohy přestaly být výstavní a vhodné do sandálků a otevřených lodiček. Zejména to odnášejí moje nehty. Hrají všemi barvami – zejména modrou a tmavě fialovou, jejich tvar se často mění podle tvaru bot a podle náročnosti mých běhů a někdy se stane, že některý nehet dokonce i odpadne. No nedá se nic dělat. Když jsme s Míšou začali spolu randit, nejvíce jsem se bála si před ním sundat ponožky. Když to zjistil, začal se smát a řekl mi, že je na tom podobně. A taky že jo. Jenže on, na rozdíl ode mne, to nepřekryje tmavým lakem na nehty 🙂

Naplánujte závod na partnerovy narozeniny

Michal: Narozeniny máme každý jednou za rok a co se dá dělat, občas se sejdou se zajímavým závodem, na kterém prostě nemůžeme chybět. To se stává Soničce pravidelně na VltavaRunu. Proto je tam také už tři roky slavíme, nejlépe přímo na některé předávce. Naštěstí je tou dobou dost pampelišek, a tak není o kytici nouze. Zkrátka ty nejkrásnější okamžiky jsou také ty nejintenzivnější a není nic silnějšího, než pořádný závod.

Nechte na něj působit svou „vůni“

Soňa: Kdo běhá, tak ví, že ne vždy po doběhu je možnost se jít hned osprchovat. Stává se tak, že pak domů jedu „na prasátko“. Tělo tak dává vyniknout jeho přirozeným vůním a také feromonům. Díky tomu tak skvěle poznáte, jestli partnera opravdu přitahuje vaše přirozená „vůně“ nebo ne. My jsme s Míšou už na to zvyklí. Jeho propocené tričko bych určitě poznala mezi tisíci jinými a myslím, že i on moje 🙂

Navrhněte „jinou“ dovolenou

Oba: Jsme běžci, takže běháme skoro pořád. Pokud jedeme na dovolenou, hledáme místa, kam si zaběhnout. Jenže v poslední době to děláme tak, že nejprve zjišťujeme, kde se běží pěkný závod a tam si rovnou uděláme dovolenou. Není nad to spojit příjemné s příjemným. Letos tak bylo našich dovolených několik a byly díky tomu pěkně rozkouskované, ale navštívili jsme tak Itálii, Bosnu a Hercegovinu, Rakousko i Německo. Zkrátka jsme neměli čas se nudit ani minutku.

Foto: Zdeňek Zatloukal, Nutrend

Leave a Reply