7 věcí, které musíte vědět, než začnete běhat

Běh je úžasný, zdravý, formuje postavu, rozpouští kila a teď je i hodně moderní. Uvažujete o něm? Tady je pár věcí, které však musíte vědět dopředu. Opravdu je to taková pecka?

1. Budete závislí

Jde to pomalu a postupně. Když začnete běhat, tak vás to začne víc a víc bavit a budete chtít běhat delší a delší trasy. Najednou cítíte, že vás běhání ovládá – myslíte na něj každou chvíli a máte pořád nutkání jít trénovat. Stáváte se závislým.

 2. Budete mít doma peklo

Pokud nemáte partnera běžce, musíte se smířit s tím, že ne vždy je vaše vášeň pochopena a že ne každý víkend s vámi budou chtít jezdit na závody, čekat a mrznout tam. Popřípadě, když bude čas večeře a vy se budete prohánět v terénu, určitě si vyslechnete, že není jídlo na stole, natož uvařeno. Řešení? Všechny přesvědčit na běh také.

3. Bude to těžší s výběrem partnera

Najít si vhodného partnera nebo partnerku není lehké. A teď to bude ještě těžší. Důležité kritérium je jasné – běhá?

4. Dovolená už nebude taková, jako dřív

Doby, kdy jste dovolenou vybírali podle čistého moře, počasí a krásného hotelu jsou pryč. Teď vás bude zajímat – dá se v okolí dobře běhat a jaké v jeho blízkosti vedou běžecké trasy?

5. Budete bez peněz

Ano, k běhání toho moc nepotřebujete – pár kousků funkčního oblečení a běžecké boty. Jenže vám garantujeme, že u jedněch bot neskončíte, a zvláště pokud jste žena, budete chtít sladit to tričko s legínami a bundičku s botami. Muži zase budou chtít otestovat ty nejnovější high-tech materiály a všechny ty žhavé technické novinky: sporttestery, sluchátka….

6. Promění se vám kamarádi

Některé kamarády ztratíte – ne všichni budou nadšení z toho, že když se zeptají, jak se máte, vyjmenujete jim všechny svoje časy na pětku nebo desítku a popíšete všechny závody, na kterých jste byli. Jiné ale zase potkáte.

 7. Budete „jiní“

Díky běhu přijdete o spoustu věcí, o nějaké „přátele,“ na druhou stranu, nějaké nové získáte, ale hlavně zbavíte se stresu. Na stres z dnešní uspěchané doby působí běh nejlépe. Vyběhnete po těžkém dni v práci a za pár minut budou špatné myšlenky pryč. Vám se objeví na tváři úsměv a všechno bude zase v pořádku.

Leave a Reply