6 skvělých tipů, díky kterým si ještě více užíváme běhání

Běhání nás fakt baví, tak o tom žádná. Aby se ale do něho nedostala nuda, jednotvárnost a aby nás pořád bavilo, pomáhají nám tyto jednoduché věci:

Tip č. 1: Měníme trasy

Nejhorší pro nás je běhat stále to samé a stejným tepem. Samozřejmě, že máme své oblíbené trasy, ale není to pořád dokola. Stačí někdy změnit směr nebo rádi objevujeme nová místa – vběhneme na cestičku, kudy jsme před tím nikdy neběželi nebo zabočíme do jiné ulice. Skvělé je, když nás vezmou na svá oblíbená běžecká místa naši kamarádi.

Tip č. 2: Cestujeme na zajímavé závody

Za krásným závodem jedeme klidně i tisíc kilometrů. Díky tomu poznáme zase další kus světa, zajímavou kulturu, lidi. Nabije nás to a závody jsou o to zajímavější a lépe je pak zvládneme.

Tip č. 3: Běháme ve skupině

Běhání s více běžci má plno výhod. Jste v bezpečí ( to ocení zejména ženy, když už je brzy tma), skupina nás motivuje – chceme se zlepšovat a také třeba nezůstat poslední. Na našich výbězích se nám často stává, že ikdyž přijde nějaký nováček, tak s námi většinou překoná své vzdálenostní maximum. Bavíme se, a tak není čas myslet na to, že už dál nemůžu.

Tip č. 4: Stanovujeme si cíle

Skvělé je mít vnitřní motivaci – bez té to nejde. My si často naši sezónu rozdělujeme důležitými závody, a tak jejich přípravu a tréninky směřujeme přímo k nim. Hodně nám to pomáhá, hlava a tělo pak lépe pracuje.

Tip č. 5: Neděláme si z běhání zbytečně těžkou hlavu

Někdy je dobré se i nad běhání povznést. Prostě ho tak „nežrat“. Prostě když jednou za čas cítíme, že se nám fakt nechce, tak prostě nejdeme. Zkusíme jiný sport nebo si občas prostě jen tak odfrkneme. Párkrát se prostě svět nezboří a je to lepší, než za každou cenu dělat něco, do čeho se nám zrovna fakt nechce.

Tip č. 6: Inspirujeme se zajímavými lidmi

Když máme pocit, že nás běhání začíná nudit, tak nám pomůžou lidé okolo nás – běžci, sportovci, blogeři, kamarádi. Vždy mají nějaký zajímavý tip na trénink, cvičení nebo třeba na úpravu stravy, recept nebo zajímavé místo. Důležité je nezažívat nudu, zkoušet nové věci a chtít se posouvat dále.

Leave a Reply