5 důvodů, proč byste před Vánocemi neměli kašlat na běh

Včera jsme na chodbě potkali souseda – jindy vášnivého běžce. Při small talku jsme se ho zeptali, jak se mu teď běhá. Čekali jsme, jak se teď bude nad „jarním“ počasím rozplývat, ale jen mávnul rukou a dostalo se nám odpovědi, že teď před svátky na to vůbec nemá čas. A to si myslíme, že je velká škoda. Proč?

Vyčistíte si hlavu

Když se to na vás valí ze všech stran, je nejhorší myslet si, že už nemůžete už ani jedinou minutku ztratit. Ve stresu totiž činnosti, které byste jindy stihli snadno a rychle, děláte déle a s větší námahou. Stejně ani hlava není celý den schopná pracovat na plné obrátky. Jenže když vyběhnete (pozor, ale pomalu a žádné extrémní vzdálenosti – to byl pro tělo zase další stres), tak ucítíte, jak je pak vše jednodušší a hlava pak bude zase lépe fungovat.

Ušetříte čas

Jak jde proboha během ušetřit to nejcennější, co teď máte? Snadno! Naplánujte si běhání jako cestu do práce nebo z práce. Nebudete tak muset myslet na to, kdy si půjdete zatrénovat a když poběžíte ráno budete už mít „splněno“. Navíc budete nabití novou energií a krásná zdravá barva v obličeji a dobrá nálada vám vydrží až do večera.

Připravíte tělo na „jinou“ stravu

Když přestanete běhat, tak svátky v kombinaci s horou jídla (a většinou nezdravého a kalorického) budou pro tělo fakt vážným šokem a pak se ani nebudete stačit divit, jaké číslo bude ukazovat váha. Navíc s pár kily navíc se vám bude a pěkně těžko běhat. I když se to nezdá, s vyšší váhou prudce klesá také výkonnost, To to všechno chcete jen tak zahodit?

Naplánujete si lépe den

Pokud do práce nebo z práce nepoběžíte, tak vás to donutí naplánovat si všechny činnosti tak, aby se vám do denního programu běhání prostě vešlo. Klidně se nebojte si udělat kolonky a každou hodinu si napsat, co budete dělat. Je to trochu psycho, ale funguje to. Jo a hodně času také ušetříte, když nebudete tolik na sociálních sítích. Nemusíte přece vědět, kdo má jako barvu vánočních koulí na stromku a kolik druhů cukroví kdo zrovna napekl.

Lépe si vychutnáte vánoční atmosféru

Vidíme to sami – když vyběhneme kousek od domu, všechno už je slavnostně nazdobené, všude jsou stromečky, všechno se třpytí a pokud je tma, tak vše i září. A je to nádhera. Běžíte tak, kocháte se okolo sebe a nemyslíte na to, že zrovna teď už nemůžete.

 

Leave a Reply