6 věcí, proč jsou pro běžce Vánoce požehnáním

Sváteční období, na které jsme se všichni tak těšili, je tady! Využijte ho i v běhání na plné pecky!

Máte možnost jít běhat za světla

Těšíte se pokaždé na víkend, jen abyste nemuseli běhat za tmy? Tak teď nad tím přemýšlet nemusíte a můžete jít, kdykoliv se vám zachce. Je to paráda, člověk má hne lepší náladu a cesta utíká lépe, protože je stále na co koukat. A letošní počasí je jako na jaře, takže na běh ideální.

Můžete se pořádně vyspat

Zdá se to jako maličkost, ale když nemusíte brzo vstávat na ranní běh před prací nebo když jste šli pozdě spát, tak každou hodinku spánku oceníte. A projeví se to také v běhu. Nebudete tolik unavení, běhání vám lépe půjde a trénink bude efektivnější.

Nemusíte se tolik omezovat v jídle

Prostě k Vánocům to vystrojování patří. Když ale běháte, máte jistotu, že pak kalorie spálíte. Pozor ale, musí tu platit pravidlo – příjem musí být menší nebo stejný, jako výdej. A i tady platí, všeho s mírou, jinak budete jen jíst a běhat.

Jdete běhat s někým, koho už jste dlouho neviděli

Vánoce  jsou také o setkání s rodinou a přáteli. A teď běhá skoro každý, takže není nad to si jít zaběhat s členy rodiny nebo s kamarády z dětství. Běžíte, vykládáte si, běžíte přes místa, ke kterým máte citový vztah. To je prostě paráda. My máme takovou tradici vždy 25. prosince v Novém Jičíně.

Máte čas na dlouhý běh

Nikam nemusíte spěchat a tak je ideální čas na to, naplánovat si dlouhé, pomalé nabírání zimních kilometrů. Skvělé je to spojit s nějakým pěkným výletem do přírody. Dát si nějaký cíl, tam doběhnout a pak se vrátit zpět. Jak zábavné a přitom i v tréninku velmi důležité.

Můžete víc odpočívat

Stejně tak, jak je důležitý trénink, je pro tělo nutné i dobře a kvalitně odpočívat. Pokud to tak cítíte, tak klidně nedělejte nic, jen se válejte, čtěte si knížku a relaxujte (tady ale pozor na to, co jíte – cukroví a kalorické bomba nejsou tím správným společníkem). Samozřejmě nejde to tak dělat celé Vánoce, ale nic se nestane, když si dáte i celodenní oraz. Jeden, dva dny nebo klidně od Štědrého dne do Štěpána, vám přijde odpočinek opravdu vhod.

Leave a Reply