5 věcí, které nám v korona čase umí zaručeně zvednout náladu

Negativních, děsivých a smutných zpráv je okolo spousta. Jak zůstat psychicky i fyzicky v pohodě a nezhroutit se? Tohle nám pomáhá:

Můžeme běhat

Běhání, běhání, všechny smutky zahání. Je to pravda. Když to na nás „padá“ a cítíme se někdy fakt pod psa, tak co jiného –  obujeme běžecké boty a jdeme do přírody si zaběhat. Hlava se vyčistí, mysl projasní, nálada se zlepší. Ještě více si teď uvědomujeme, jak je skvělé že můžeme běhat, že to jde a že jsme zdraví. Nebereme to jen jako samozřejmou věc, ale více si toho vážíme a běhání si užíváme. Běháme teď tak více pro radost a pro potěšení.

Objevujeme nová místa

S běháním souvisí to, že musíme tam, kde nikdo není. Bohužel náš milovaný Prokopák a Chuchelský háj jsou nyní lidmi totálně přeplněné. A tak vymýšlíme, kde nepotkáme ani živáčka. Prostě zastavíme někde mezi poli a běžíme tam, kde to vůbec neznáme. Už jsme tak našli nádherný lom, překrásné výhledy na krajinu, jezírka, viděli spousty zvířat, nádherným květin a probouzející se jarní přírodu.

Podporujeme ty, které máme rádi

Vidíme to kolem sebe stále, mnoho našich kamarádů doplácí na současnou situaci. Téměř každý, kdo provozuje nějakou službu, za kterou se musí jít nebo má malý obchod, je v tuto chvíli v pasti. I když se všichni snaží působit on-line, tak přímý kontakt se mnohdy nahradit nedá, a tak to mají těžké. V podobné situaci jsme také my s našimi výběhy a naším prostorem na Vinohradech. Těší nás ale obrovská vlna solidarity, tak například pronajímatel našeho prostoru nás podpořil snížením nájmu. Lidé si také začínají předplácet živé lekce jógy, např. u Energy Studia nebo u Eka Joga Space. To je pro nás obrovská vzpruha. Sledujte proto naše instastories, budeme tam představovat i další projekty, které budou potřebovat každou pomoc. Někteří už teď,  jiní brzy poté, co se alespoň trošičku situace zklidní. Děkujeme!

Účastníme se virtuálních výzev

Abychom co nejvíce odlehčili našemu zdravotnímu systému, měli bychom minimalizovat riziko při pohybu venku a neuvěřitelně nás nadchlo, jak se po výzvě #stayathome roztočilo kolo virtuálních výzev, které podporují pohyb doma. Ať již to je VIRtual movement od mySASY, Virtual42 Milano od našich italských kamarádů a pak všechny ty výzvy na Instagramu s domácími cvičeními – to vše je naprosto úžasné. Věříme, že to přivede k aktivnějšímu způsobu života i ty, kteří doteď zůstávali pouze na gauči, protože dělat něco pro své zdraví se dá i doma.

Líbí se nám, že jsou k sobě lidé ohleduplnější

Je to naprosto neuvěřitelné, ale věci se opravdu mění i k lepšímu. Nejpatrnější to je na silnici, kde lidé jezdí mnohem ohleduplněji a jsou na sebe milejší. Po prvních nervózních dnech se k sobě začali chovat hezky a pokud náhodou někoho potkáme při běhu, už se nám nestává, že by nepozdravil. Snad nám tohle zklidnění zůstane a my se na sebe budeme více a častěji usmívat i za pár měsíců.

Leave a Reply