5 způsobů, jak si spolehlivě vymluvit výmluvy

Taky to známe – občas se nám tááák nechce jít běhat! Taky máte plno výmluv, proč zrovna nejít? Nemůžu, protože moc vážím, dneska je moc horko, zrovna prší, necítím se úplně ve formě, nemám co na sebe….Jak překonat sám sebe?

Stanovte si den a čas

Dopředu, aspoň týden předem, si určete den a hodinu, kdy půjdete běhat a zapište si to do kalendáře a klidně si do mobilu dejte i připomínku. Budete mít sedm dní na to, abyste se psychicky připravili, že běhat půjdete a to za všech podmínek. Když se budete hýbat, tak vám nebude zima ani v dešti a když je horko, tak se dobře napijte, namažte se a na hlavu si dejte čepici a taky to půjde.

Vymyslete si odměnu

Schválně říkáme odměnu. Proč byste se měli trestat? Buďte na sebe hodní a hýčkejte se! Motivace třeba může být, že za pět odběhnutých trénků si dopřejete to, po čem už tak dlouho pokukujete. A uvidíte, když začnete, tak tělo si postupně zvykne a naopak už pak budete pohyb potřebovat.

Mějte přítele (na telefonu)

Taky to známe. Někdy se jednomu z nás nechce jít trénovat. Jenže jsme dva a tak když vidíme, že jeden se chystá, nedá nám to a jdeme taky. Jakmile se rozběhneme, lenora opadne a na konci trénku jsme šťastní, že jsme šli a nabití energií. Takže se domluvte s parťákem nebo běžeckou skupinou a nebo prostě řeknete známým, aby vás zkontrovali telefonem 🙂

Předem si připravte vhodné oblečení

Velmi oblíbenou výmluvou je: „Je špatné počasí, půjdu, až se zlepší…“ Jenže není špatné počasí, je jen špatně oblečený běžec. Když si předem připravíte vhodné oblečení na déšť, sníh nebo mráz, tahle výmluva neobstojí. Oblíkněte se a uvidíte, jak skvěle to půjde.

Vsaďte se

Přestáváte být motivovaní? To se dá snadno napravit. Kamarádská sázka nebo klidně sázka se sebou samým vás donutí k tréninku, jako nic jiného. Přece byste neprohráli jen proto, že se vám zrovna nechce jít vyběhnout. A o co se vsadit? Nezapomeňte, že sázka musí být natolik zajímavá, aby vás představa prohry spolehlivě odradila od pokusu ji nesplnit a výhra taková, aby i jen pomyšlení na výhru znamenalo 1000% zvýšení chuti na běh.

Každý občas přichází o motivaci, to není nic zvláštního. Je jen na nás, jak se k tomu postavíme, jestli se na to vykašleme nebo se s tím rozhodneme bojovat. Co vy, už jste si nějakou výmluvu vymluvili?

Leave a Reply