7 věcí, které vám nikdo neřekne, než začnete běhat

Začínáte běhat? Vítejte v klubu! Nechceme strašit, ale tohle všechno vás určitě čeká:

Budete mít trvalé následky na těle

Dříve jsme mívali hezké nohy, zejména Soňa. Z dálky je má pořád, avšak zblízka už ne. Nehty při běhání dostávají zabrat, hrají všemi barvami, rostou si jak chtějí a bohužel někdy i odpadnou. Velmi neradi se teď někde zouvám a to není všechno. Soňa je také specialistka na pády. Ne v žádném terénu, ale vždycky na rovince. Její kolena jsou proto několikrát v roce buď rozbitá nebo mimo to plná jizev. Krásně to ladí, když si vezme zejména nějaké společenské šaty 🙂

Zamává vám to se vztahy

Být běžec v rodině je pěkně těžké. Pokud ostatní taky neběhají, dost často vás nechápou. To už zase jdeš běhat? Vždyť jsi byl/a včera? Proč musíš jít brzo spát, že máš zítra zase náročný trénink? Proč se tu všude válí běžecké boty a oblečení? Co tu zase smrdí potem? Jeee, zase je část víkendu v prčici, protože zase jdeš běhat….tohle všechno se vyslechnete. A známe i případy, když kvůlu běhání došlo k rozvodu. Cesty páru se prostě rozešly (ehm, tedy rozběhly) každá jiným směrem.

Stanete se „narkomany“

Když si na běhání vypěstujete návyk, trvá to většinou 21 dní, tělo si na to zvykne a bude tento pohyb vyžadovat. Když pak dva, tři dny vynecháte a budete jako na trní. Bude vás to prostě táhnout obout si běžecké boty a jít ven. Navzdory počasí. Prostě když musíte, tak musíte. Když se to ještě dalo, tak když jsme nestíhali, tak jsme šli běhat klidně i v jedenáct večer.

Budete lidi štvát

Ano, připravte se na to, že někoho budete pěkně dráždit. Pravidelným běháním totiž pravděpodobně zbubnete, zpevníte se, budete mít lepší náladu, budete plní energie a všechno vám půjde tak nějak lépe. Ne každý ale takovou proměnu zvládne. A bacha na to, o čem se s okolím bavíte. Pokud budete stále řešit jenom běh, asi se konvezaci s vámi budou vyhýbat pěkným obloukem!

Závist vám bude říkat pane (i když to nechcete)

Závist, to je nepěkná vlastnost, jenže co naplat. Jakmile uvidíte někoho běhat a vy nebudete zrovna moct, garantujeme vám, že mu budete závidět. Stejně tak, když uvidíte, jak někdo běhá na nějakém pěkném místě, budete přemýšlet, jak si tam zaběhat také.

Ať pojedete kudy chcete, budete přemýšlet, jak by se tam běhalo

Pojedete autem nebo vlakem krajinou a uvidíte cestičku, stezku nebo kopec a najednou budete mít plnou hlavu myšlenek na běh touto přírodou. Budete si představovat, jaké by to bylo a kam by vás asi ta či ona stezka dovedla.

Budete víc utrácet

Než začnete běhat, každý vás ujistí, jak je běh super levný, že nic nestojí a nic k němu nepotřebujete. Jenže pak si koupíte druhé, třetí boty. Nové hodinky, skvělou bundu do povinné výbavy na závody, batoh, druhý batoh na delší trasy… Ten seznam bude narůstat a vy budete přemýšlet, jak se vyhnout sportovním obchodům nebo jak zakázat ty protivné reklamy na internetu, které vás neustále lákají na nějaké skvělé nové vybavení.

6 komentářů

  1. Tak s nečím, bych si dovolil nesouhlasit, ale to je věc nazoru. Jinak 50% na tom pravdy bude….👍🤣🤣

  2. Se vším souhlasím ale právě proto je to super😁

    1. Super článek. Naprostý souhlas.. Hlavně ta závist, poznávání nových míst skrz běh a také utraceni😁😁 Vlastně vsechno😁😁

  3. Jj budete lidi štvát neustálým spamem story na FB a instagramu.

Leave a Reply