5 věcí, za které se většina běžců fakt stydí

Běhání dělá krásná těla, ale je tady pár věcí, které by možná každý rád ze svého seznamu oblíbenosti vymazal. Copak to je?

Vlk a není to ten v lese

Tak tohle nesnášejí zejména muži: běží se dlouhý závod potu jako z koně, a do toho třeba přijde ještě déšť a vlk na sebe nenechá dlouho čekat. Někomu pomůže mazání, někomu ani to ne. Zkrátka s odřenými a zapařenými citlivými místy se musíme smířit a také s tím, že občas to bolí více, než unavené svaly.

Běžecké nehty na nohách

Tuhle historku už určitě znáte: když jsme se seznámili, styděla se Sonička přede mnou hlavně sundat boty, protože měla od běhání zničené nehty. Když mi to řekla, jen jsem se zasmál a ukázal jí, jak zničené je mám já a bylo po studu. To neznamená, že je ukáže každému. Když může, nechvá je zrakům ukryté. Zkrátka udržet si dokonalé nehty je pro běžce jen sen.

Pásovcové opálení

Znáte opálení na pásovce? Ne? Pak asi neběháte. Problémy s tím mívají opět zejména ženy. Přijdou na koupaliště nebo k moři v plavkách a jejich opálení kopíruje rozložení oblečení při běhu. Pro neznalého je to opálení doslova směšné, ale na druhou stranu tak snadno rozeznáte běžce od cyklisty, nebo golfisty, každý sport provozovaný na sluníčku má své typické charakteristiky a neměli bychom se za něj stydět, ale být na ně hrdí.

Přelepování bradavek

Tak tady už jde všechna sranda stranou! Když se o tom muž – běžec dozví poprvé, jen nevěřícně kroutí hlavou a nechápe. Tohle že má dělat PRÁVĚ ON? Jenže je to fakt, na který, když to neudělá tak pěkně přijde a bude trpět. Takový závod v nevhodném materiálu, pot nebo švy, to může napáchat pěkné škody. Bradavky pak trpí jako čert a už nejednou jsme viděli pěkná stigmata na tričkách na závodech.

Zpocený odér

Ano, potíme se všichni. Zvlášť když běháme a když se pot rozkládá na všech těch umělých funkčních materiálech. Sami se až někdy divíme, co dokáží i ta naše těla. Jeden extrém je se stříkat téměř od hlavy k patě antiperspirantem, který zalepí kůži a potní žlázy jako lepidlo – pak ano, voníte, ale pro tělo to není vůbec zdravé. Druhý extrém jsou běžci, kteří si své věci perou, až když téměř tyto svršky běží zápachem taky. To je pak nutné prásknout do bot a dotyčného předhonit, jinak omdlíte.

Leave a Reply