Proč je běhání skvělou cestou k harmonickému vztahu

Nemůžete najít toho správného partnera? Pak určitě „zalovte“ mezi běžci. Má to spoustu výhod: 

Nebudete muset nic vysvětlovat

Jako například kam vás mizí peníze za startovné a proč jste si museli pořídit další běžecké boty, když už jich přece několik máte. Takový partner pochopí, že silničky nejsou jedny a že potřebujete i závodky, jiné boty do terénu když je bahno, jiné na sníh a led, další zase drží skvěle na kamenech. A přece byl výprodej, no tak nenechej tam to!

Budete spolu trávit čas tím, co vás baví

Po čase se velkým problémem mnoha párů stává neschopnost spolu trávit čas. Nemají nic společného a hledání nějaké aktivity vždy může vést k tomu, že se jeden z dvojice cítí přehlížený. Pokud spolu běháte, máte rázem něco, co vás spojuje a kde se do ničeho nenutit nemusíte. Proč zrovna běh? Protože je tak snadné s ním společně začít.

Můžete si spolu povídat, i společně mlčet

Neochota spolu komunikovat je začátek sporu. Jenže pokud spolu běháte, můžete klidně několik kilometrů mlčet, ale pak najdete slova, a to co vás trápí, nebo co potřebujete řešit, vyplave na povrch. Vy se o tom nenuceně bavíte, mnohem otevřeněji než třeba u večeře, kdy byste si nejraději vychutnávali jídlo, a ne řešili důležité otázky.

Rychleji vyřešíte společné spory

Běh uvolňuje. Pokud vás něco trápí, vyběhnete a upustíte páru. Pokud se pohádáte a pak se půjdete proběhnout, tak se možná se vzájemně chvíli budete předhánět, jenže společná aktivita z vás vytáhne stres a vy najednou zjistíte, jak je každý spor malicherný a jak je vlastně fajn, že jste spolu.

Nemusíte se hádat, kam na dovolenou

Hádky o to, kam na dovolenou, jestli tam, kde se dobře válí na pláži nebo do hor, nebo kamkoliv jinam, je v mnoha domácnostech častým jevem. Ne tak u nás. Když dojde řeč na dovolenou je zásadní otázka: Dá se tam běhat? Je pak snadné si jen udělat seznam priorit a říct si kam nejdříve a kam až později. Navíc odpadají klasické válecí destinace a ta je sporných míst o dost méně.

Leave a Reply