Running2 testuje: 3 věci, které nás zaujaly v květnu

Neustále zkoušíme zajímavé věci, díky kterým se nám nejenom běhá lépe, které ale také podporují to, abychom se cítili lépe. Co nás zaujalo v poslední době?

Puma Deviate Nitro Elite – když chcete lámat osobáky

Je jedno, jestli jste eliťák nebo amatér, který se pokouší o zlomení osobáku. Nové Puma Deviate Nitro Elite vás doslova poženou vpřed. Starší typ, Deviate Nitro, jsme si zamilovali a běhali v nich silniční závody. Když jsme dostali do ruky novinku Nitro Elite, byli jsme v šoku – ta bota téměř nic neváží. Nemá žádný materiál, který není potřeba, a to co je potřeba je využito naprosto efektivně. Polstrování je jen tam, kde být musí. Tam, kde je bota v kontaktu s nohou, je použito sice minimum, ale úžasně jemného materiálu. Kde kontakt být nemusí, není buď nic, nebo ultra lehká pavučinka, která je ale překvapivě pevná. V oblasti nártu je samostatné zpevnění. No a co je na botě ten zázrak? Odlehčená pěna Nitro v kombinaci s čistým karbonem. Bota tak vrací energii mnohem ochotněji, než model s karbonovým kompozitem. Ve výsledku tak boty doslova nutí běžce letět tempem o 10 % vyšším, ale pozor! Pomůže zrychlit, ale pokud na tu rychlost nemáte netrénováno, může vám energie dojít a kouzlo je rázem pryč. Pokud ale rezervu máte, vymáčknou z vás boty to nejlepší.


Domácí bylinná lékárnička Weleda

V minulosti byla u nás specialistkou na pády při běhu Soňa, teď to ale vypadá, že se v nich vyžívá také Míša. Před pár týdny spadl z kola v Itálii, nedávno se zase natloukl na závodě na Ještědu. Proto musíme být připraveni. A tak nás nadchla domácí bylinná lékárnička, se kterou přišla nedávno Weleda. Obsahuje pět produktů na přírodní bázi s bylinkami, které kůže skvěle snáší a které výborně fungují na různé neduhy. Měsíčkový sprej – ten je okamžitou pomocí na rány. Čistí je, desinfikuje a také je napomáhá hojit. Je fantastický na čerstvě natlučená kolena nebo na rozbité dlaně. Měsíčkovou mast máme rádi již hojící se rány, má totiž velmi regenerační účinky. Kopřivový gel jsme použili už mnohokrát na spálená místa od sluníčka, zejména Míša se občas na běhání nebo na kolo zapomene natřít a tento gel nejenom kůži zchladí, ale také zklidní a začervenání dříve zmizí.  Arnika je bylina známá na skvělou regeneraci po sportu. V bylinné lékarničce máme Arnikový gel, který podporuje regeneraci  a Arnikovou mast, která prohřívá a regeneruje.


Bio Spirulina Herbalus

Když přijde jaro, moc ráda piju nápoj s přírodní spirulinou. Je to sladkovodní modro-zelená řasa, která se řadí se právem mezi superpotraviny. Tato, od naší oblíbené české značky Herbalus je v bio kvalitě a je namletá na prášek. Ten lze smíchat třeba s vodou, džusem nebo přidat do jídla. Já ho nejraději piju. Spirulina je pro běžce skvělá v tom, že obsahuje velké množství proteinu (až 60%), čistí tělo, pomáhá jeho regeneraci a je plná vitamínů, železa, minerálů a je také silným antioxidantem. Dávkuje se malou odměrkou. Chuť má takovou zvláštní, rostlinnou, ale já ji mám ráda. Míša spirulinu pije v džusu, její chuť pak není tak výrazná. Výborná je spirulina také do ranního smoothie, kde ji ráda přimíchávám i do ovoce i s vločkami, mám pak snídani nabitou samými zdravými věcmi a nemám pak dlouho ani do oběda hlad.

Článek vznikl ve spolupráci s uvedenými značkami. 

Leave a Reply