Proč jsem už přes rok dobrovolnou a závislou „fakírkou“

Na sociálních sítích často vidíme influencery i nejednu známou hvězdu, jak pějí ódy na akupresurní masážní set, který je posetý drobnými pichlavými lotosovými kvítky. Je to opravdu taková pecka nebo věc, za kterou vyhodíte peníze a pak vám bude ležet v koutě? Po více než roce můžeme k Pranamatu říct plnou pravdu:

Určitě to taky znáte. Když doma máte něco nového, co pomáhá tomu, abyste se cítili lépe, tak si to oblíbíte a používáte to. Jenže jak dlouho? Pak vás to obvykle přestane bavit, takže to odložíte a pak už jenom ta „zázračná věc“ chytá někde v koutku zbytečně prach a zabírá místo. Už před více než rokem otestovali masážní sadu Pranamat. Je to fajn věc na uvolnění svalů po výkonu a pokaždé, když cítíte ve svalech a v tělech nějaké napětí, ztuhlost, tak po ní saháme, ale nejenom tehdy. První test akupresurní masážní podložky po dvou měsících dopadl takto.

Jenže takových podložek je spousta a já si ji pamatuju i od svojí babičky. Metoda akupresurní masáže prostě funguje roky, tak proč je najednou tolik povyku u něčeho, co každý zná? Jenže právě tyto nejjednodušší věci, prověřené léty fungují nejlépe – díky ostrým výstupkům, které jsou na každém lotosovém kvítku, dochází v pokožce k rychlejší mikrocirkulaci krve a tak svaly a pokožka dostává více kyslíku, Tím dochází ke zmírnění napětí, působí to proti stresu, na bolesti zad, je to skvělé na masáž chodidel, na dodání energie, na zpevnění kůže i na bolesti hlavy – s tou mívám občas pěkně potíže. A není to jen výmysl, četné studie dokazují, že tato metoda působí i proti zánětu a stimuluje přirozené hojivé procesy v těle. Fajn, jenže je tomu opravdu tak?

První test jsme psali po dvou měsících používání, teď je to více než rok, co Pranamat máme a prach byste na našich dvou sadách hledali marně. Máme dva polštářky a dvě velké podložky, ale obvykle obě používáme najednou. Já každé ráno, když se probudím. Polštář dám pod hlavu, po sebe dám dvě podložky a lýtka podložím druhým polštářkem. Promasíruji si tak hned celé tělo. Pokud bychom vám měli radit, kupte si určitě větší sadu, kde je i podložka pod nohy, protože je jednodušší masáž celého těla a najednou. Ušetříte tím čas nebo mít dvě sady jako my, i když chápeme, že to není nejlevnější záležitost.

O tom, proč sada za tyto peníze stojí, jsme psali už minule, ale ve zkratce. Platíte tu za kvalitu a také za to, že se vše vyrábí z ekologických a zdravotně nezávadných materiálů v Evropě. Když se podíváte na fotky, uvidíte, že obě naše sady po denno-denním používání a po cestování vypadají pořád jako nové. A nedávno jsme se dívali i na video, kde fyzioterapeutka detailně vysvětluje rozdíl mezi jinými takovými podložkami a je to fakt zajímavé. Pokud vás to zajímá, podívejte se na něho tady.

„Pramatky“ s náma cestují, protože po takových závodech to je prostě na uvolnění svalů pecka. Pořídili jsme na ně tašku, do které se krásně vejde jedna sada. A jestli máme nějaké pokroky ve stání na podložce? Ano,  nemůžeme si to vynachválit, když rychle potřebujeme „nahodit“ a dodat si energii – třeba zrovna při psaní článků na blog nebo při psaní do práce. No přiznáme se, že tady s tím stále trochu bojujeme, z minuty naboso jsme se vycvičili k maximálně minutám dvěma, protože pro nás jsou právě chodidla tou nejcitlivější částí těla. Takže občas to i ponožky jistí.

Zato ležet na nich bychom mohli i hodiny. Pozor ale – není dobré to zase přehánět, protože všeho moc škodí. Například při mojí občasné migréně postačí maximálně dvacet minut. Jednou jsem tak na polštářku usnula a migréna se naopak rozjela ještě více – takže doporučuji nic nepřehánět a být opatrný, protože při nesprávném použití si můžete ublížit.

A naše resumé?

Toto je věc, kterou by každý sportovec měl mít doma. Prostě chce to zkusit . Výhodou je, že když vám Pranamat nebude vyhovovat, tak ho jednoduše vrátíte. Ale my věříme, že své investice nebudete litovat a určitě budete spokojeni a vaše tělo také. A moc se nám i líbí nové barvy. Když jsme si sady před rokem vybírali, ještě zdaleka nebyla tak velká nabídka.

Článek vznikl ve spolupráci se značkou Pranamat.cz

Leave a Reply