5 věcí, které běžci mooc milují

My běžci jsme speciální skupina a je tu pár věcí, které nám dokážou pěkně zvednout náladu, dodat energii a máme z nich prostě radost. Tady je pár, které zná určitě každý:

Pohled na hezký zadek

Běžíte poslední čtvrtinu závodu. Nohy už nechtějí zrychlovat a vy si myslíte, že ten příští krok bude poslední. V tom zahlédnete v davu před sebou hezký zadeček. Patří běžci/běžkyni co ladně došlapuje a vy najednou cítíte, jak je veškerá únava ta tam. Najednou se držíte „svého“ zadečku a víte, že teď už vás nic nezastaví, i kdyby pořadatelé prodloužili závod klidně dvakrát.

Být první v segmentu

Většina běžců má ve svých hodinkách aplikaci Strava, a to ne proto, že by si chtěli hlídat jídelníček, ale tahle aplikace je zkrátka nejpoužívanější sportovní sociální sítí. Díky propracovanému systému analýzy výkonů, ale také pro porovnávání na oblíbených úsecích ve svém okolí nebo třeba na dovolené se do ní dívá skoro každý. No a segmenty to je prostě závislost. Jakmile se jednou začnete porovnávat s ostatními nebo se jen snažit překonat svůj vlastní předchozí výkon, tak ta radost, když na oblíbeném segmentu překonáte skvělý čas nebo náhodou získáte pohárek či korunku ta je k nezaplacení.

Zbrusu nové běžecké boty

Ach! Doma krabice s těmi nejnovějšími a vysněnými botami. Dlouho jste je vybírali, zkoušeli, koumali nad jejich koupí a najednou jsou vaše! Pořád je musíte obhlížet, zkoušet si je a nemůžete se dočkat, kdy už se v nich proběhnete. Jak budou sedět, splní to, co slibovaly? Doufám, že dnes nebude pršet nebo nebude bláto, přece si je hned neušpiním. Pokud nejdou proběhat dne, mají čestné umístění tam, aby byly vidět i z postele. První věc ráno, kterou musíte vidět jsou přece tyto nové nádhery.

Vbíhaní do cíle

Když člověk v závodě překročí, nebo spíš přeběhne cílovou čáru, je to neskutečně opojný pocit. Ten, kdo to nezažil, nechápe. Jenže když najednou je to tam, všechna ta snaha, energie, nervy, všechna ta příprava k něčemu byla a jste najednou tam a máte všechno za sebou, je to ten nejkrásnější pocit. I my ho milujeme, zejména pokud se závod fakt povede, když překonáme sami sebe nebo když si sami připíšeme svůj rekord. I Soňa kdysi nechápala, proč lidi běhají závody, když ví, že asi nebudu mezi prvními. Jenže pak zjistila, že je to „boj“ sám se sebou. A moc krásný.

Dostávání běžeckých dárků

Ach jo, co bys chtěl/a k narozeninám? Tak tahle věta u nás nikdy nehrozí. Jakýkoliv běžecký dárek nebo dárek s tématikou běhání udělá vždycky radost. Cokoliv, co má na sobě obrázek běžce nebo nápis RUN či běh nás doslova přitahuje. Asi jsme dobrý marketingový cíl, ale prostě si nemůžeme pomoct.

Leave a Reply