7 důvodů, proč je dobré běhat i na dovolené

Prázdniny jsou za dveřmi a s nimi i vysněné volno. Věšíte svoje běžecké boty na hřebík? Velká chyba, tady jsou důvody, proč si je určitě přibalit s sebou do kufru.

Důvod č. 1: Poznáte nová místa

Milujeme někam přijet, nazout si běžecké boty a jít (tedy běžet) to tam prozkoumat. Když jsme před několika lety byli na Zakynthosu, vždycky nás z pláže dráždil pohled na tyčící se kopec nad námi. Nemohli jsme ho nechat jen tak, brzo ráno jsme si přivstali a doběhli na něho. Stejně tak moc rádi zdoláváme sopky a kopce na naší milované Fuerteventuře. Pohled zeshora je nejkrásnější a díky běhání poznáme dané místo více a rychleji.

Důvod č. 2: Dobrý čas na relax

Ano, dovolená by měla být odpočinková, ale kdo vydrží se jen pořád válet na pláži? Není třeba lámat žádné rekordy, proběhnutí můžou být i příjemná, relaxační. Jen vypnout hlavu, hýbat se a prostě tu být Je to i taková účinná forma relaxace, která ze začátku pomůže překlenout se z reality do skvělého dovolenkového módu.

Důvod č. 3: Seznámíte s novými přáteli

Je snadné navázat kontakt s jiným běžcem. Důvod k řeči se vždycky najde a když se sejdou stejní nadšenci, tak se pak o zábavu postaráno. Můžete spolu trénovat, motivovat se hledat zajímavá místa i klidně zkusit nějaký místní závod.

Důvod č. 4: Pomůže vám udržet si váhu

Švédské stoly, all inclusive nebo všelijaké tradiční speciality. Tomu přece nejde odolat a je potřeba i všechno ochutnat. A co taková zmrzlina nebo nanuky? Ty prostě k létu patří! Když ale budete běhat, tak budete mít jistotu, že si váhu udržíte. A za to stojí!

Důvod č. 5: Budete opálení bez námahy

Smažit se ze všech stran na lehátku jako kuře na grilu? Kdo by to chtěl. To takové běhání vám dodá krásnou barvu, aniž byste ji chtěli. Jen pozor na to, abyste měnili i střihy a délky triček, kraťasů i ponožek. Jinak budete mít vypálený na bílý otisk.

Důvod č. 6: Běžecké boty využijete i jinak

Běžecké boty v kufru jsou multifunkční věc. Můžete v nich chodit i po horách, po památkách a nezaskočí vás ani to, když bude pršet a jde v nich i hrát tenis nebo dělat jiné sporty. Prostě must-have.

Důvod č.7: Vyzkoušíte si běhání i na jiném povrchu (na pláži)

Chodidlům svědčí i běhání naboso, ale ne každému vyhovuje tráva nebo hlína a také to může bíý nebezpečné ( takový kousek skla, plechovka nebo něco ostrého může být dost šílené) Běhání po pláži v písku zlepší kondici, posílí i jiné svaly na těle a na chodidlech a takový východ slunce nebo západ, šplouchání moře a dýchání slaného vzduchu, tak je přímo balzám na duši i pro tělo.

Leave a Reply