Co mě štve na letním běhání

Jak já zbožňuji léto! Je to jedno z mých nejoblíbenějších ročních období. Jenže ne vždy ho velebím také při běhu – to mi někdy dává víc zabrat, než když je zima a třeba sněží. Co tedy velmi těžce zvládám?

Když nemám žádný čas na adaptaci

Docela často se stává to, a ani letošek není výjimkou, že se chladné teploty přehoupnou přímo do léta a do tropů. Moje tělo se s tak rychlou změnou hůře vyrovnává a stávkuje. Nejsem schopna běhat tak jako dřív, jsem vyčerpaná, unavenější a běhání mi jde fakt ztěžka. Prostě potřebuji týden až dva se s tou změnou vyrovnat. Když teploty rostou postupně, je to pro mě příjemnější a ne tak násilné.

Když mi rychle „mizí“ energie

V horku bojuji se svou energií, protože je pro mě bývá těžší makat naplno jako obvykle. Je to prý způsobeno tím, že v horku jde tepovka automicky více nahoru a tak mě vše stojí také více námahy. Takové intervaly jsou v tropech hodně náročné a tak někdy, když se ně opravdu necítím, tak poslouchám svoje tělo a nic nelámu přes koleno a prostě si naordinuji klidnější běh. Někdy i ten vynechám a jdu si raději zaplavat intenzivnější trénink do bazénu.

Že jsem jako lepidlo a mucholapka v jednom

Jelikož jako kosmetická redaktorka moc dobře vím, co se děje s kůží vlivem slunečního záření a také se docela snadno spálím, tak když je léto, tak se pravidelně mažu ochrannými přípravky. I když jsou teď skvělé nové textury, které na kůži ani nejdou skoro cítit a aplikují se třeba jen postřikem, který ani nemusíte rozmazávat, tak v kombinaci s horem a potem si připadám lepivá jako páska. Navíc se na tuto „směs“ ještě báječně lepí všechny mušky a komáři. No nechtějte mě vidět po doběhu!

Že bývám příšerně opálená

Víc než válení se u vody se prostě více věnujeme běhání a tak pak podle toho i vypadám. Mám opálené tričko, kraťasy, ponožky nebo podkolenky a na ruce mám bílý proužek od sporttestru, takže když si pak na sebe vezmu sebekrásnější plavky, vypadám tak trošku jako blázen. Holt nic se nedá dělat, protože s tím moc dělat nedovedu – když běhám jen v podprsence nebo tílku, tak se snadno spálím a nemůžu pak nosit v pase ani ledvinku nebo na sobě běžeckou vestu, která mě na holém těle pak dře.

Poznali jste se v něčem? Co vadí vám? Na druhé straně jsou to jen prkotiny a nejlepší stejně je, že v létě je krásně a že můžeme běhat. Proto – léto budiž pochváleno!

Leave a Reply