Velký běžecký horoskop pro rok 2024

Nový rok hezky začal. Jak tomu bude po následující měsíce? Co běžce čeká a co je nemine, na co si dát pozor a který měsíc bude pro vás tím pravým? Tradiční novoroční předpověď je tady!

Kozoroh 21.12. – 20.1.

Milí kozorozi, máte pocit, že stále nemůžete dosáhnout svých cílů? Pak netrénujte nahodile a letos na to jděte systematičtěji. Nechejte si od odborníka sestavit plán na míru a opravdu ho dodržujte nebo trénujte v běžecké skupině. Bude vás skvěle motivovat a bude vás to v partě stejných nadšenců bavit. Tento rok vám přeje a podaří se vám vše, na co sáhnete.

Vodnář 19.1. – 18.2.

Ze začátku roku možná budete pociťovat nedostatek energie, ale je to spíše o hlavě, než že by vaše tělo nemohlo. Zkuste se překonat a chodit běhat pravidelně. Uvidíte, že brzy sklidíte vytoužené ovoce, zejména na prvních jarních závodech budete ve formě, jako nikdy. Následující měsíce nezapomínejte ale také na odpočinek. Trénink i regenerace musí být v harmonii.

Ryby 18.2. – 20.3.

Pro zrozence ve znamení ryb bude letošek pořádnou jízdou, a tak toho plně využijte! Přihlaste se konečně na závody, po kterých jste vždy toužili a zatím jste si na ně netroufli – ať už se jedná o první půlmaraton, maraton nebo první ultra. Nic není nemožné a vy na to máte a dosáhnete svého vytouženého cíle. Ten pocit když to zvládnete, bude opojný a vy v něm budete chtít stále pokračovat. Ano, tak jen do toho!

Beran 20.3. – 19.4.

Jste tvrdohlaví a nebojíte se jít do všeho, ani co neznáte. Minulý rok jste za to sklízeli ovoce a velmi se vám dařilo, často jste překonali sami sebe. A nebojte se, tak tomu bude i letos. Vše půjde skvěle. Jen ale nic nepřežeňte, stále buďte nohama na zemi a někdy i zvolněte. Nejděte po kvantitě, ale po kvalitě. Týká se tréninků, ale i závodů. Na začátku roku se zaměřte na nabírání dlouhých kilometrů.

Býk 19.4. – 20.5.

Po úspěšné sezóně, kdy jste ze sebe vydali opravdu hodně a dařilo se vám, tak vás konec roku mohl zdravotně trochu potrápit a mohli jste se cítit také dost unaveně. To je ale jen přechodná záležitost – protože jste stále opravdu ve skvělé formě a tělo si ji pamatuje. Letos se nebojte výzev – půjde vám vše, do čeho se pustíte a nebojte se vyzkoušet i nové věci. Třeba změňte povrch, na kterém běháte a zkuste si nějaký zajímavý netradiční závod – třeba trailový běh v noci nebo se pusťte do prudkých kopců.

Blíženci 20.5. – 21.6.

Máte pocit, že v běhání zažíváte nudu a stagnaci? Nenechejte si tím zbytečně zamotat hlavu a běh si znechutit. Chce to udělat jen pár drobných změn  – vybrat si jinou běžeckou lokalitu, přibrat si k běhání parťáka nebo si dát nějakou zajímavou běžeckou výzvu. Může to být zajímavý závod třeba v zahraničí. Poznáte jinou krajinu, jinou organizaci a můžete to spojit i s cestováním. Nová, nepoznaná místa umí dobře ošálit hlavu a vnést do běhání zase nadšení a radost. A o to přece jde!

Rak 21.6. – 22.7.

Jen běhat nestačí a proto letos zkuste běhání zkombinovat také s jinými sporty. Co třeba zkusit pravidelně chodit plavat nebo dát si jógu, která krásně protáhne všechny zkrácené svaly? Teď v zimě můžete vyrazit také na běžky nebo na skialpy, skvěle se při nich trénuje vytrvalost. Na konci roku buďte opatrní a šetřete se, hrozí riziko přetrénovaní a také možného úrazu. Jinak vám vše půjde snadno a vy si budete běhání užívat, jak už dlouho ne.

Lev 22.7. – 23.8.

Běhá se vám skvěle a sil máte na rozdávání, přesto ale neusněte na vavřínech. Letos se zaměřte také na běhání do kopců. To dokonale zvýší vaši fyzičku a uvidíte, jak vám to i na rovince půjde ještě o něco lépe. Nebuďte tvrdohlaví. Motivujte se a dělejte si plány, od malých krůčků to skvěle zvládnete až k velkým cílům.

Panna 23.8. – 22.9.

Letos to chce změnu a tu opravdu potřebujete. Pokud jste zarytí silniční běžci, pak zkuste více běhat v terénu – nerovný povrch a příroda je přesně to, co potřebujete. Pokud cítíte únavu z práce a zažíváte stres, běhejte častěji, ale klidně kratší trasy. Dokonale vám to vyčistí hlavu.

Váhy 22.9. – 23.10.

Ach ty váhy! Jednou jsou nahoře a jindy dole. Vy ale letos budete přesně uprostřed – tedy v dokonalé harmonii. Tento rok je prostě váš a bude se vám dařit. Nic ale nesmíte přehánět a jet na doraz. Tvrdě trénovat to ano, nesmíte zapomínat také na odpočinek a regeneraci. Co letos opravdu potřebujete, je více odpočívat – a tím nemyslíme jen fyzicky, ale i psychicky. Prostě nezapomínejte mít i nějaký čas jen pro sebe, nejenom pro ostatní.

Štír 23.10. – 22.11.

Zdál se vám minulý rok náročný? Tak teď si konečně oddychnete – vše půjde jako po másle – bude se vám skvěle běhat a dosáhnout svého cíle půjde snadněji. Samozřejmě, že i nějaké překážky bude potřeba překonat, ale žádné strachy, vy to zvládnete na jedničku a letos máte také velké šance, že na závodech budete stát i na stupních vítězů.

Střelec 22.11. – 21.12.

Přestaňte už konečně poslouchat jen to, co vám říká vaše okolí a v běhání více dejte na svoji intuici a na svoje tělo. Vy sami přesně víte, co chcete, kam směřujete a co vám sedí nejlépe. Uvidíte, jak se vše změní k lepšímu – bude vás to více bavit výkony půjdou nahoru a budete opět zažívat ty krásné euforické pocity z běhu, jako jste kdysi mívali.

Leave a Reply